CGR op de DvdRA 2018

ZWOLLE – Op 3 november waren we na een periode van afwezigheid weer aanwezig op de DvdRA in Zwolle. Vele bekenden kwamen weer een bezoekje brengen en het was een gezellige dag.

Een maand of 4 geleden kreeg de CGR bezoek van de zoon van een aspirant lid om onze les CD op te halen, die voor zijn vader was bedoeld, zijn vader was blind en wilde in navolging van zijn zoon ook graag zendamateur worden. Hij werd lid van de Veron, een voorwaarde om mee te mogen doen met ons lesprogramma, maar kon in zijn omgeving geen geschikte zendamateur vinden die hem bij kon staan met de leerstof. Samen met zijn zoon kwam hij de stand van de CGR een bezoek brengen om de sfeer te proeven en of er misschien iemand beschikbaar was om samen met hem de leerstof door te nemen tot hij zijn aangepast examen kon afleggen.

Het toeval wil dat gelijktijdig onze Sietze aanwezig was en het verhaal aanhoorde en onmiddellijk toestemde om de vader te gaan begeleiden. Wij wensen Sietze en de blinde vader het allerbeste toe en hopen dat we volgend jaar weer een zendamateur rijker zijn geworden. De één komt uit Limburg en de ander uit Friesland en zo zie je maar weer wat een Amateurtreffen voor gevolgen kan hebben.

Vader en zoon komen ons een bezoek brengen in Dennenheul waar we in het tweede weekend van november weer een reünie hebben en een compleet radiopark opzetten.

’73 Joop PA1JLG
Secretaris CGR