Op de volgende pagina’s vindt u per categorie verschillende software met een korte uitleg wat men er mee kan doen en eventuele instellingen voor het programma die van belang (kunnen) zijn.

U zult begrijpen dat het onmogelijk is om een complete cursus te geven over de betreffende programma’s en de uitleg zal dus meestal gaan in grote stappen.

Omdat tijdens de laatste bijeenkomst bleek dat er nog vele programma’s onbekend zijn, gaan we uit van software die gebruik maakt van de geluidskaart en een PPT-schakeling via de com-poort (RS232).

We weten uit ervaring weten dat veel amateurs moeite hebben met al die kabels er er tegenwoordig geen com-poorten meer op een PC zit, adviseren we om een soundkaart interface te gebruiken voor het aansturen van je zend-ontvanger. Zelf hebben we goede ervaring met de Signalink USB.

Er gaat 1 USB kabel naar je PC en 1 kabel naar je zend- ontvanger. Wil je ook de frequentie sturen met je software dan is nog 1 speciale kabel nodig van je zend- ontvanger naar je PC.

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden, maar we proberen de soft- en hardware zo universeel mogelijk te houden zodat iedereen er maar kan werken, voor zo ver het binnen de mogelijkheden ligt van de persoonlijke handicap

Helaas zal het niet voor iedereen mogelijk zijn, want zoals u zult begrijpen is het voor iemand die geheel blind is onmogelijk met deze programma’s te werken.