Er zijn verschillende modes die met behulp van een PC en een Tranceiver verstuurd en ontvangen kunnen worden.
Hier zijn er een aantal op een rijtje:

SSTV
Met SSTV kan men afbeeldingen ontvangen en versturen met behulp van een PC en een tranceiver. Dit kunnen natuurlijk ook eigen foto’s zijn die met een digitale camera of een scanner zijn opgenomen. Dit kan op zowel
144.500 MHz als op verschillende banden in HF (Zie hiervoor het bandplan)

PSK
PSK is een digitale mode om teksten te versturen, maar met het voordeel dat het zeer smalbandig is (enkele KB’s). Hierdoor kunnen er vele gebruikers op een zeer smal stukje van de band opereren. Een bijkomend voordeel is dat men met een gering vermogen kan werken, normaal zo’n 20 Watt, maar met minder gaat het ook perfect. In PSK wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Macro’s, die van tevoren kunnen worden aangemaakt zodat met later bijna niets meer in hoeft te tikken via het toetsenbord. Een vereiste is dat de uitsturing van de Soundkaart absoluut niet te hoog mag zijn omdat anders een te breedbandig signaal zal ontstaan waardoor er vervorming van het signaal  zal optreden.

APRS
Automatic Packet Report System, is een programma dat werkt volgens het Packet protocol.
Op een landkaart, waarvan er momenteel heel veel zijn, kan men stations zien die via coördinaten op de kaart worden geprojecteerd. Ook is het mogelijk korte berichten aan een mede amateur te sturen waar dan ook ter wereld, mits deze daadwerkelijk te zien is op de kaart en dat hij aanwezig is in de Shack.

RTTY
RTTY (Telex over radio) zal bij de meesten wel bekend zijn van vroeger, maar is tegenwoordig via simpele middelen via de PC en Tranciever te gebruiken. Voordeel is weer dat de signalen digitaal zijn en de correctiemogelijkheden veel beter zijn dan vroeger. ook in deze mode is veel vermogen niet gebruikelijk en dat is weer een voordeel voor de QRP’er.

PACKET
Packet Radio leek aan het einde van zijn leven te zijn gekomen, maar door steeds meer uitbreidingen zijn er steeds meer mogelijkheden te ontstaan, Zoals DX-cluster, linken met APRS, linken via Internet, en ga zo maar door.
Het lijkt er op dat Packet niet meer op zich zelf staat maar kan linken met vele verschillende modes via ether en Internet, wat op zich een leuke bezigheid is en waarvoor zich wereldwijd vele mensen inzetten.